Nyheter
Lansering av Sesongkokeboka
Småskalaprodusenter dyrker grønnsaker folk ikke alltid vet hvordan de kan bruke. Derfor lanseres nå "Sesongkokeboka" som gir oppskrifter sortert på sesong og grønnsak. Lørdag 31. august blir det ekskl...
Matstreif i ny fasong
Bli med på sidercruise på Oslofjorden, smakinger, matkino og finn nye favoritter blant teltene med lokalmat på Youngstorget. Matstreif er Oslos største mat- og drikkefestival og arrangeres 20.-21. sep...
Meir grønsaker på Bondens marknad i Bergen
I heile haust var det grønsaker for sal på Bondens marknad i Bergen. Dei same bodane var alltid fylt med grønsaker på kvar marknad, men kundane møte forskjellige produsentar kvar gong. Både kundar og ...
Reis med Bondens marked til bonden-vinn gratis reise
I 20 år har Bondens marked solgt lokalmat på tusenvis av markeder i hele Norge. I jubileumsåret lanseres noe nytt: «Reis med Bondens marked til bonden».
Bondens matfest på Youngstorget 15.-16. september
Velkommen til Bondens matfest som arrangeres for første gang! Alle er invitert når hjertet av Oslo fylles av mat og drikke. Her vil du finne mange bønder og lokalmatprodusenter som tilbyr sine egenpro...
Lokal mat og drikke på NTW 2023
Hvordan kan vi få mer lokal mat og drikke på menyen når det skal serveres mat til mange? Pilotprosjekt har nå samlet erfaringer.
Bondens marked feirer tyve år i Norge
For tyve år siden ble det første Bondens marked gjennomført på Majorstuen i Oslo, inspirert av den amerikanske og britiske suksessen med Farmers Market. Jubileet til Bondens marked vil bli markert på ...
Matstreif på Youngstorget
23.-24. september 2022 fylles Youngstorget med god mat og drikke. Matstreif er Norges største nasjonale matfestival og stedet for deg som er opptatt av gode og ekte smaksopplevelser.
Robust Småskala Grønt - oppstartkonferanse 17.september
Konferansen er det offisielle startskuddet for et tre-årig samarbeidsprosjekt for å løfte småskala grønt over hele landet. Prosjektet skal gi mer grønnsaker inn i lokalmatmarkedet og sikre god kompeta...
FN mener Bondens marked viser vei
FNs visegeneralsekretær Amina J. Mohammed lanserte historiens første internasjonale Bondens marked-nettverk i Roma. -Bønder er selve livsnerven i matsystemet vårt, uttalte Mohammed.
Vil ha mer småskala grønt
Nå starter Bondens marked Norge et tre-årig samarbeidsprosjekt for å løfte småskala grønt over hele landet. Prosjektet skal gi mer grønsaker inn i lokalmatmarkeder og sikre god kompetanse hos produsen...
www.markedshage.no
Småskala grønnsaksdyrking har fått "ny giv" på mange småbruk de siste årene, gjennom prinsippene for markedshage-drift.
Påsketid
Påsken er tid for å hygge seg med god mat. Heldigvis er det fullt mulig til tross for covid-pandemien.
Podcast: Billig eller lokal mat?
Hvilke temaer brenner både en eplebonde og en forsker for? Jo, de heier på lokalt produsert mat og det sosiale fellesskapet rundt maten.
Skuffende nei til rå melk
Helsedepartementet vil ikke endre regelverket for omsetning av rå melk til konsum. – Helt uforståelig vedtak, sier fagrådgivere i organisasjonen Norsk Gardsost og får støtte av Bondens marked.
Podcast: Landbruk på norske ressurser
Møt bonde og lokalmatprodusent Stein Brubæk som brenner for bærekraftig bruk av norske ressurser. Han driver Brubekken Gårdsmeieri og et lite bruk med tilhørende seter ved Sunndalsfjorden, hvor han ha...
Podcast: Prisbelønt plommevin
Noen av bøndene som selger på Bondens marked kan du nå høre mer fra i podcasten «Bak maten med Caroline». Denne gangen møter du plommebonden Atle.
God jul
Vi ønsker alle våre kunder og samarbeidspartnere en riktig god jul og et godt nytt og koronafritt år!
Økonomikurs kommer
Mange lokalmatprodusenter er hardt rammet av koronasituasjonen og derfor tilbyr vi økonomikurs skreddersydd for dere!
Forretten er servert: Podcast før Mat*Larm
Mange kokker har funnet spennende råvarer på Bondens marked som de så har tatt med seg til restaurantgjestene. Hvordan ser bonde og kokk på samarbeidet med å produsere og tilberede mat?
Marknadshagekurset i Vestland 2021
Lokal småskalaproduksjon av grønsaker kan både vera enkelt og utfordrande å starte opp med. Bondens marknad lanserer no andre kursrunde med marknadshagekurs i Vestland fylke.
Korona-markeder
Etter en periode med avlyste markeder, er vi i gang med korona-tilpassede markeder i noen deler av landet. Følg med på ditt lokale markeds Facebook-side.
Påskemat
Våre tradisjonelle påskemarkeder er dessverre avlyst på grunn av koronasituasjonen. Det er likevel mulig å handle smakfull påskemat fra småskala lokalmatprodusenter!
Kan det endelig bli lokale grønnsaker i Bergen?
Kundene på Bondens marked i Bergen og byens restauranter har ønsket seg lokale grønnsaker i mange år. Nå er 32 bønder med på kurs i småskala grønnsaksdyrking.
Vinner Matprisen 2019
Bondens marked er stolte og takknemlige over å bli tildelt Matprisen 2019 i kategorien årets formidler!
Bondens marked vinner pris i Oslo
Bondens marked Oslo har gjennom 15 år bidratt til matmangfold og -opplevelser for Oslos befolkning. I dag blir Bondens marked hedret med Bedriftsutviklingsprisen i landbruket.
Nominert til Matprisen
Vi er veldig glade for å bli nominert til Matprisen i kategorien årets formidler! Nå venter vi spent på finalen 11.november.
Mindre matsvinn med Sognalapskaus
-Dette er et samarbeidsprosjekt i Sogn for å minske matsvinnet, forteller Odd og Kristine Ohnstad i Haugen gardsmat. Under Matstreif i Oslo 6. og 7. september lanserer de Sognalapskaus for østlendinge...
Matstreif 2019
Den 6. og 7. september fylles Rådhusplassen i Oslo av bugnende matfat med lokale smaker, drikke og spesialiteter fra hele Norge. Her samles matinteresserte fra hele landet for å møte over 150 lokale m...
Flere økologiske produkter
Kundene på Bondens marked etterspør flere økologiske produkter. Gjennom et prosjekt støttet av Landbruksdirektoratet har Bondens marked rekruttert 28 nye produsenter som selger økologiske produkter.
Mange på kurs
Plassene ble revet bort da kurset i småskala økologisk grønnsaksdyrking ble lagt ut.
Egenrevisjonen i gang
Bondens marked er et felles varemerke som har stor verdi for oss, og derfor er det viktig at vi holde det vi lover kundene våre. Derfor har vi en revisjonsordning for å sikre kvaliteten.
Hederspris til Bondens marked
Hedersprisen i Det Norske Måltid ble nylig tildelt Bondens marked for innsatsen som pådriver for norsk, mangfoldig og bærekraftig matproduksjon.
Har du hjerte for ost?
Har du hjerte for ost? På Matstreif i Oslo møter du ni gårdsysterier og kan smake på ostene de lager. Det blir også aktiviteter for barn og ostequiz.
Tradisjoner og nyskaping på Matstreif
Savner du barndommens matretter? På Matstreif 7. og 8. september kommer det utstillere fra hele landet med tradisjonsrik mat og selvsagt noen nye varianter av tradisjonene.
Osteglede i Bergen
Første helgen i november kommer 3000 oster, 250 osteeksperter og internasjonale medier på besøk til Bergen for å kåre verdens beste ost.Kommer du?
Sesong for ferskt kjekjøtt!
På Prestholt geitestøl er det liv og leven i fjøset, for der har årets geitekillinger kommet til verden. 400 små kje breker lystig og gleder seg til våren kommer til fjells.
Maten gir deg påskestemning
-Kjøp maten der du er i påska. Det er et stort mangfold av spennende lokalmat som du kan få kjøpt fra matprodusentar i hele landet, oppfordrer matminister Jon Georg Dale.
Ystekurs
Elever, lærere, unge bønder og representanter fra Bondens marked har i vinter fått lære seg å lage både ferskost og yoghurt under kyndig veiledning av Kathrin Aslaksby fra Norsk Gardsost.
På Bondens marked finner du både smaken og lukta av jul
Sesongen for julemarkeder er i gang, som også betyr den tida på året med det beste utvalget på markedene. Rekordmange produsenter er med, fordelt på markeder over hele landet.
Enten det er julegavene...
Verdens beste oster til Bergen i 2018
Siden World Cheese Awards i San Sebastian 2016 har HANEN jobbet for å få World Cheese Awards til Norge. Vi gleder oss stort over at de har lyktes, og at World Cheese Awards arrangeres i Bergen i 2018!
Første marked i Lofoten
For første gang ble det arrangert Bondens marked i Lofoten og det fristet til gjentakelse.
Markeder i sommer
Sommeren er her, og det er mange som har ferie. Likevel kan du treffe på Bondens marked noen steder i landet i juli, og kanskje er vi der du skal være på ferie?
Kundene verdsetter kvalitet, opplevelse og nærhet
Fem studenter fra Universitetet i Oslo har i vår skrevet oppgave om Bondens marked. De konkluderer med at kundene er opptatt av kvalitet, opplevelse og møtet med bøndene som har produsert maten.
Påskemarkeder
Vil du ha hvite eller brune hønseegg, eller kanskje andeegg? Vil du ha villsaukjøtt, lammekjøtt eller kjekjøtt? Denne helgen og neste helg blir det påskemarkeder mange steder i landet. Kanskje finner ...
Bondens butikk avvikles
-Prøveprosjektet med Bondens butikk i Mathallen har ikke gitt de økonomiske resultatene vi håpet på, sier styreleder Ole Jakob Ingeborgrud. Butikken blir derfor avviklet og har siste åpningsdag 23. de...
Oppskrifter fra Bondens markeds store julemarked
Blir det snø til jul? Det er fremdeles usikkert. Men det som er sikkert er at Bondens marked Oslo kommer til Valkyrie plass i hele fire dager før jul.
Rakfisk er fest
Synes du rakfisk er en delikatesse eller litt vanskelig å venne seg til? Hvis du elsker rakfisk er du mest sannsynlig vokst opp på indre Østlandet, mens mange knapt har smakt rakfisk. November er høyt...
Smak av Ås
–Ås er et landbrukssenter. Vi gleder oss til å se hvilket potensial Bondens marked har her, sier epleprodusent og rutinert Bondes marked deltaker, Hans Olav Bjerketvedt fra Dyre gård i Rygge.
Vinneren kåret
Var du en av de mange som deltok i konkurransen til Landkreditt Bank da vi hadde marked på Youngstorget i helga? To personer var bare ett eple fra å tippe helt riktig tall på epler!