Lansering av Sesongkokeboka

Småskalaprodusenter dyrker grønnsaker folk ikke alltid vet hvordan de kan bruke. Derfor lanseres nå "Sesongkokeboka" som gir oppskrifter sortert på sesong og grønnsak. Lørdag 31. august blir det eksklusivt forhåndssalg på Bondens marked i Oslo.

30. august 2024

Lansering av Sesongkokeboka

På markedet deltar det flere småskala grønnsaksprodusenter som har med seg et stort utvalg grønnsaker rett fra åkeren.

Mange ønsker å leve sunnere, spise mer grønn og kortreist mat og samtidig gjøre landet vårt mer selvforsynt, men vet ikke helt hva slags mat de kan lage av alt det gode og delvis uvante som dyrkes av grønnsaker. «Sesongkokeboka» er ei nyttig kokebok med enkle, varierte og spennende hverdagsretter fra hele verden, laget med norske, kortreiste grønnsaker i sesong. Rettene er grønnsaksbaserte, men Fagerland har også tatt med et knippe oppskrifter med kjøtt og fisk.

-Vi som dyrker et mangfold av grønnsaker får veldig mange spørsmål fra kundene om oppskrifter, så vi samlet favorittene våre i denne boka, sier Elisabeth. Hun har også fått bilder og oppskrifter fra flere dyrkekollegaer andre steder i landet. I boka formidler Elisabeth gartnerens erfaring med det å dyrke ulike grønnsaker, og hvordan enkel kunnskap om grunnsmakene, tekstur og farger kan gjøre deg tryggere på kjøkkenet. Elisabeth har studert økologisk landbruk og har en bachelorgrad i gastronomi fra University of Gastronomic Sciences i Italia. Til daglig driver hun markedshagen Grønt fra Grindal og jobber med kommunikasjon i Norsk gardsost.

Boka utgis av Skald forlag og er utformet av Rune Døli, Norges mest prisvinnende bokdesigner. Du kan se mer fra boka her: https://issuu.com/skaldforlag/docs/9788279593782_issuu

Det blir flere arrangementer med Sesongkokeboka framover:

Det blir flere arrangementer i september. Forfatteren vil delta på flere av disse, og småskala grønnsaksprodusenter vil delta på alle. Trondheim 13. september Åpning av Økouka

Bergen 14. september Bokbad med smaksprøver fra boka https://fb.me/e/3Jc4XIQXC

Bergen 17. september Sesongmatkurs Lystgården https://fb.me/e/i69JftVBN

Ørje, Nybo Regenerative Gård, 17. september https://fb.me/e/5U6CezYBJ

Drammen bibliotek 18. september Bokbad https://fb.me/e/7ARBRhMxq

Eidsvoll 19. september kl 19 Bokbad https://www.facebook.com/p/Sesong-61553316940008/

Oslo, Youngstorget, 20. september Matstreif https://www.facebook.com/Matstreif

Trondheim 22. september Cook-along https://www.facebook.com/events/1058933422598608/