Bondens matfest på Youngstorget 15.-16. september

Velkommen til Bondens matfest som arrangeres for første gang! Alle er invitert når hjertet av Oslo fylles av mat og drikke. Her vil du finne mange bønder og lokalmatprodusenter som tilbyr sine egenproduserte kvalitetsprodukter.

9. august 2023

Bondens matfest på Youngstorget 15.-16. september

Det blir i tillegg lærerike demonstrasjoner av hvordan du kan fermentere kål og dyrke sopp hjemme, smakinger av sider og brennevin laget av norske råvarer, aktiviteter for barn og selvsagt mat og drikke som kan nytes på stedet.

Vi samarbeider med dyktige kokker som viser hvordan råvarene du kan gå få kjøpt på festivalen kan tilberedes. Olympisk kokkemester Kristoffer W. Lofnes har med seg Justin Klungsøyr, Vilde Lunde Træet og Mathias Østerås fra Unge Lovende Kokker.

Det blir også annen mat som kan spises, som steikost, sveler, burgere og pølser. Alkoholfri drikke som eplemost av ulike eplesorter er selvsagt på plass. I samarbeid med Krôk blir det bar, hvor både sider, øl og brennevin basert på norske råvarer er tilgjengelig. Gardsbrenneriet kjører også smakinger, en for sider og en for brennevin (billetter selges i døra).

Produkter du vil finne på matfestivalen:

Ost av ku, geit og sau Kjøtt av vilt, storfe, lam og svin Frukt, bær, sopp og grønnsaker Honning Syltetøy, saft og most Iskrem Bakervarer Det blir også flere aktiviteter for barn: Du kan for eksempel se på levende bier i bikube hos Heier Du Rietz, lage mat sammen med Sultenpappa/Kristoffer Gregersen og teste smaksløkene sammen med Bøler sukkerkokeri.

For voksne anbefaler vi Soppkompaniets demonstrasjon om hvordan du kan dyrke sopp hjemme, og Eimealt lærer deg hvordan du fermenterer kål.

Velkommen, åpningstid kl 11-18 begge dager.