Vinner Matprisen 2019

Bondens marked er stolte og takknemlige over å bli tildelt Matprisen 2019 i kategorien årets formidler!

12. november 2019

Vinner Matprisen 2019

Juryen uttaler: Hvordan kan vi ta bevisste matvalg? Hvordan kan vi vite at det vi spiser ikke har reist jorda rundt? Hvor kan vi møte og snakke med de som jobber hver dag for å produsere maten vår? Årets vinner gir oss ikke bare innsikt i hvordan maten blir til, men lar også bønder og foredlere stolt kunne vise fram sine livsverk. Årets vinner viser oss mennesker og mat vi ikke visste fantes. De tilbyr en møteplass, og har gjenetablert det sårt trengte mellommenneskelige båndet mellom jord og våre bord.

-Denne prisen er en stor anerkjennelse av innsatsen våre bønder og matprodusenter har lagt ned i mange år. De tar seg av dyra og jorda, foredler mat med kunnskap om tradisjonene og de samarbeider om å skape trivelige markeder for våre kunder, uansett vær, hvor de formidler hvordan maten er produsert. Møtet mellom bonden og forbrukeren gir noe ekstra til begge parter og det er vi stolte av. Tusen takk for prisen, sier daglig leder Randi Ledaal Gjertsen i Bondens marked Norge.

Om Matprisen Matprisen løfter fram og hedrer bønder, kokker og mennesker som bryr seg om bærekraftige måltider. Dette gjør vi fordi måten vi produserer maten vår på, og det vi spiser, kan være nøkkelen til å møte klimautfordringene i vår tid. Vår matproduksjon må endres for å minske ressursbruken, og for å ta vare på det viktige jordlivet og sikre lokale kretsløp. Matprisen samler hele næringskjeden i matbransjen med utgangspunkt i tematikker knyttet til bærekraft og økologi.

Til grunn for Matprisen ligger konseptet Et bærekraftig måltid, og gjennom både prisutdeling og seminar skal vi hedre enkeltmennesker og virksomheter som bryr seg. Mennesker som setter økologi og bærekraft i fokus, og som bidrar til at det serveres flere bærekraftige måltider.

Bærekraftige måltider er;

Laget fra bunnen av Med fokus grønnsaker, belgvekster og korn Sesongbasert Med bevisste valg av kjøtt og sjømat Med fokus på å redusere matsvinn Med økologiske råvarer

Matprisen ble etablert i 2014 og eies av DebioInfo.