Første marked i Lofoten
For første gang ble det arrangert Bondens marked i Lofoten og det fristet til gjentakelse.
6. september 2017
-Det har lenge vært et ønske om et Bondens marked her i Lofoten. Det er artig at så mange matprodusenter er på plass og det viser virkelig mangfoldet av lokalmat i Lofoten, sier Aimee Larsen. Hun driver gården som kalles «Aimees farm» og selger kjøttprodukter på markedet. I tillegg har hun koordinert mye av arbeidet med markedet sammen med Bondens marked Norge. Salget på markedet var bra, og det var tydelig at kundene var fornøyde med tilbudet. Det var både grønnsaker, kjøtt, ost, fisk, bærprodukter, urter, bakverk og garn å få. Kundene kunne smake på mange ulike oster fra de etablerte økologiske osteprodusentene Aalan gård og Lofoten gårdsysteri. De har deltatt på Bondens marked i mange år, men først nå var de på hjemmebane i Leknes. Også Fagerlia gård, Syltebua og Anitas sjømat deltar jevnlig på Bondens marked. -Dette prøvemarkedet er en del av prosjektet vi har for å skape flere markedsplasser og gi flere matprodusenter mulighet til å delta, sier prosjektansvarlig Bianca Wathne Gelink fra Bondens marked Norge. Hun synes det er ekstra gøy at mange vil prøve seg for første gang med direktesalg på Leknes. -Det er så artig å være med på Bondens marked her hjemme, sier Lill Gunn Markussen fra Lill Gunns gårdsbakeri. Hun solgte sine berømte rømmelefser, samt flatbrød med bjørkeblader og sjokolade med eplemynte fra Aalan gård. -Vi er storfornøyde, det er mye folk og stor interesse for det vi driver med, sier Laurens Naafs fra Rinabø gård i Vestbygd. Han solgte ulike produkter av geit, blant annet pølser med ulik krydder i. Også Bakeriet Unseld fra Kabelvåg gledet seg over god respons. –Dette er så moro at vi blir med på markedet neste helg i Bodø, smiler Stian Håskjold og Lisa Unseld.