Tradisjoner og nyskaping på Matstreif

Savner du barndommens matretter? På Matstreif 7. og 8. september kommer det utstillere fra hele landet med tradisjonsrik mat og selvsagt noen nye varianter av tradisjonene.

24. august 2018

Tradisjoner og nyskaping på Matstreif

Er du fra Namdalen vet du hvor godt badsturøkt kjøtt på namdalsk vis er, og er du fra Hardanger har du garantert kost deg med Hardangerplommer. Og kommer du fra en annen region, er det på tide du får smake disse godsakene!

Matstreif er Norges største nasjonale matfestival med rundt 200 utstillere. Arrangementet foregår på Rådhusplassen i Oslo 7. og 8. september. I Bondens marked-teltene møter du bønder og matprodusenter fra ulike deler av landet. Til sammen deltar 50 produsenter som ellers står på våre markeder, flere av dem kommer fra andre steder i landet. Matstreif arrangeres av Innovasjon Norge på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet. Bondens marked og flere andre mataktører er samarbeidspartnere.

Smak på tangprodukter Tang er en av de nye trendene, og du får smake spennende tangprodukter hos Lofoten Seaweed company. De står på Mat fra Nord-Norge-standen, men deltar ellers på Bondens marked. Lofoten gårdsysteri har utviklet en spennende ost med tang fra Lofoten Seaweed company.

Nord-Norge Det kommer flere osteprodusenter fra Nord-Norge: Aalan gård, Lofoten gårdsysteri og Nordtun gård.

Glimt fra Matstreif 2017

Fra Agder Bekkereinan kommer fra Kvinesdal. De tilbyr helgrillet gris på spyd og fleskepannekaker.

Smakfulle skatter fra Dragetoppen har tilbehør av alle slag, chutney, relishes, sennep og ketchup laget av råvarer fra hagen. Smakfulle og spennende kombinasjoner.

Fra Vestlandet Sølvane gard selger geitekjøtt, kjekjøtt og skinn. Geitene beiter på støylen under isbreen om sommeren og får tilgang til et unikt matfat med planter og urter.

Håjen selger lefser, faltbrød , fiskebrød og knekkebrød bakt på tradisjonelt vis.

Alm gard fra Feios sikrer desserten, for de har økologisk gårdsis.

Nøring fra Hardanger var de første som solgte ramsløk i Norge. De har ramsløksmør, ramsløkpesto, dessertplommer, geleer og chutney.

Fra Vestfold og Telemark Gran Søndre fra Sande tilbyr blant annet hjemmelaget bratwurst, sylteagurker og sylta rødløk og vestfoldlefser. Syltetøy har de også. Lokalmat Vestfold har spesialisert seg på bringebæreddik, bærsiruper, oljer og pestoer, alt laget av ramsløk og ville bær, frukt og urter. Sand gård har bakverk fra hjemmebakeri, marmelade og egg.

Fra Møre og Trøndelag Teltene til Smia og Klippfisk av skrei er fylt av de lekreste fiskeprodukter. Mor Sigfrids bakst selger lefser, natronkaker og sveler. Hvis du vil ha økologisk sjokolade med fyll og ulike smaker, kan du besøke teltet til Meium.

Brattlia Økogård fra Trøndelag selger badsturøkt kjøtt på namdalsk vis av ku, lam og skogsgris. De har også en økologisk kupølse med 96% kjøtt. Jo-Sætra produkter har bær og blomsterbasert drikke, samt spekemat av blant annet ullgris. Klingeling fra Telemark er spesialist på å bake Telemarkskling, men har også druesaft laget av druer fra egen hage. Kjevla baker på tradisjonelt vis tjukklefser med lefsekrem og flotte store mandelpotet-lefser.

I tillegg kommer mange kjente og kjære deltakere fra Bondens marked i Oslo, samt mange lokalmatutstillere som står i Matmerk-teltet, Meny-teltet eller på egne stander.

Barnaktiviteter Det blir flere telt med barneaktiviteter og disse ligger like ved fontenen i midten av området.

Åpningstider Fredag 7. september kl 11 – 20 Lørdag 8. september kl 10 – 18