Podcast: Prisbelønt plommevin
Noen av bøndene som selger på Bondens marked kan du nå høre mer fra i podcasten «Bak maten med Caroline». Denne gangen møter du plommebonden Atle.
11. januar 2021
Caroline har tatt en prat med flere av Bondens marked sine egne produsenter for å høre deres tanker om bærekraft og mat. De snakker om lokalmat, seterbruk, grønnsaksdyrking, landbrukspolitikk, upasteurisert ost og mye mer. Alle episodene ligger der du finner podcaster, og på www.bakmaten.no.
Landbrukspolitikk, kjedemakt og prisbelønnet vin Plommebonde Atle Tærum fra Skott Gård lever av å tenke utenfor boksen og se muligheter. Han produserer prisbelønnede safter og viner på plommer som ellers ville blitt kastet. I denne episoden snakker han og Caroline om det å bruke alle ressurser tilgjengelig, om kjedemakt, bønders inntekter, jaget etter billig mat og om landbrukspolitikk. Atle deler også at han ikke har troa på sentralisering, verken i landbruket eller ellers.