Nominert til Matprisen

Vi er veldig glade for å bli nominert til Matprisen i kategorien årets formidler! Nå venter vi spent på finalen 11.november.

4. oktober 2019

Nominert til Matprisen

Juryen skriver i sin begrunnelse for nominasjonen: Tidligere var mat noe man lagde selv. Så ble det til varer som vi kjøpte. Bondens marked jobber for å gjenetablere kontakten mellom forbruker og produsent. Midt i matfatet står et mangfold av produsenter av ost, kjøtt, grønnsaker og frukt og forteller sine egne historier om hvordan maten blir til. Bondens marked har siden 2003 lagt til rette for at forbrukere og produsenter møter hverandre. Bondens marked gjør lokalmat tilgjengelig i markedet, noe som øker forbrukernes mulighet til å skaffe seg kunnskap om norsk matproduksjon. Åpenhet og sporbarhet har vært i fokus siden det første markedet, dette er formidling av mat på den mest smakfulle måten.

Matprisen ble etablert i 2014 av ØQ – Økologisk mat i storhusholdninger og DebioInfo, og går av stabelen for sjette gang 11. november i år. Matprisen eies nå av DebioInfo.

Til grunn for Matprisen ligger konseptet Et bærekraftig måltid, og gjennom både prisutdeling og seminar skal vi hedre enkeltmennesker og virksomheter som bryr seg. Mennesker som setter økologi og bærekraft i fokus, og som bidrar til at det serveres flere bærekraftige måltider.

Bærekraftige måltider er; Laget fra bunnen av Med fokus grønnsaker, belgvekster og korn Sesongbasert Med bevisste valg av kjøtt og sjømat Med fokus på å redusere matsvinn Med økologiske råvarer

https://matprisen.no