Logo til Tjamsland gård
Tjamsland gård

Vi produserer ost og yoghurt på melk fra egne kuer. Vi har per i dag seks kuer som melker, noe som gjør at vi kan stelle ekstra godt med alle sammen. Vi mener også smaken på melka fra Sidet Trønder og Nordlandsfe er spesielt god, noe som selvsagt preger smaken på produktene våre. Melka fra Jersey-kuene er kjent for høy prosent protein og fett, og sin milde og gode smak. Melk fra disse to kurasene sammen, er med å gi våre oster og vår yoghurt sin unike og nydelige smak. Vi har den filosofi at vi skal yste de beste oster og lage den beste yoghurt. Vi tilsetter derfor ikke krydder, syltetøy eller oljer i noen av våre produkter. Vi lager de naturell. Alle produktene vi produserer er økologiske og Debio godkjent. Ostene Rosalita og Rødlin har fått Spesialitetsmerke «UNIK SMAK». Rosalita vant NM gull 2015 og NM sølv 2016 og 2017. Ostene Rosalita og Frøya har kommet til semifinalen i «Det Norske Måltid» I tillegg har vi yoghurten STJERNA, som ligner litt på den greske yoghurten, men med den unike smaken av Jersey- og Sidet Trønder og Nordlandsfe-melka.
Kontakt oss
Adresse
Tjamsland
4760 Birkeland
Kontaktperson
Jørn Martinsen og Ruth Kylland Martinsen
Telefon
37276639
Godkjenninger
Debio ØkologiskSpesialitet
Produktinfo
Økologiske oster og yoghurt på melk av Jersey og Sidet Trønder og Nordlandsfe.
ROSALITA er en modnet ferskost. Svært vanlig ostetype i Frankrike, der den kalles Lactic-ost. I Norge har Norsk Gardsost besluttet at denne ostetypen skal kalles KREMOST.
Rosalita har mange smaker i seg, som vi tenker kun en ost av upasteurisert melk kan ha. Mange kjenner en mild smak av honning i den, en liten søtsmak. Rosalita smelter på tunga, og man tar en bit til, uten å tenke over det. Rosalita nytes gjerne med en god vin, og den er nydelig på hjemmelaget grovt knekkebrød sammen med en bit pære eller drue. Den passer meget godt på koldtbordet, enten som den er eller den kan smeltes med honning og valnøtter over.
ROSALITA er en modnet ferskost. Svært vanlig ostetype i Frankrike, der den kalles Lactic-ost. I Norge har Norsk Gardsost besluttet at denne ostetypen skal kalles KREMOST. Rosalita har mange smaker i seg, som vi tenker kun en ost av upasteurisert melk kan ha. Mange kjenner en mild smak av honning i den, en liten søtsmak. Rosalita smelter på tunga, og man tar en bit til, uten å tenke over det. Rosalita nytes gjerne med en god vin, og den er nydelig på hjemmelaget grovt knekkebrød sammen med en bit pære eller drue. Den passer meget godt på koldtbordet, enten som den er eller den kan smeltes med honning og valnøtter over.
Fotograf: Eva Kylland
RØDLIN er elsket så vel av kundene på markeder, som av kokkene på restauranter. Osten er en halvfast rødkitt-ost laget etter en Appenzeller-oppskrift fra Sveits.
Rødlin er vårt nyeste produkt, kun produsert siden nyttår 2017. Allerede har to restauranter servert Rødlin og Kraftkar på samme ostetallerken. Høsten 2017 fikk vi tildelt spesialitet merke UNIK SMAK på Rødlin, hvor uttalelsen fra juryen var: Denne osten var faktisk mye bedre enn Appenzelleren (smakt opp mot mot Appenzeller 3mnd lagret) og Nydelig ost- her var det mye håndverk og kjærlighet!
RØDLIN er elsket så vel av kundene på markeder, som av kokkene på restauranter. Osten er en halvfast rødkitt-ost laget etter en Appenzeller-oppskrift fra Sveits. Rødlin er vårt nyeste produkt, kun produsert siden nyttår 2017. Allerede har to restauranter servert Rødlin og Kraftkar på samme ostetallerken. Høsten 2017 fikk vi tildelt spesialitet merke UNIK SMAK på Rødlin, hvor uttalelsen fra juryen var: Denne osten var faktisk mye bedre enn Appenzelleren (smakt opp mot mot Appenzeller 3mnd lagret) og Nydelig ost- her var det mye håndverk og kjærlighet!
Fotograf: Eva Kylland
FRØYA er en foredlet utgave av Rosalita. Ostemassen dreneres slik at den tåler mer lagring. Resultatet er en fastere ostemasse som kan minne om Robiola 3-latti i tekstur. Duften og smaken minner om St Marcelin. Frøya smaker nydelig med stekt tomat og ferske bringebær, eller med hvitløksmarinert loff og morellsirup. Frøya smaker også fantastisk lett stekt i steikepanne. Dette får frem mange nyanser av smak, og den utrolige ettersmaken denne osten har.
FRØYA er en foredlet utgave av Rosalita. Ostemassen dreneres slik at den tåler mer lagring. Resultatet er en fastere ostemasse som kan minne om Robiola 3-latti i tekstur. Duften og smaken minner om St Marcelin. Frøya smaker nydelig med stekt tomat og ferske bringebær, eller med hvitløksmarinert loff og morellsirup. Frøya smaker også fantastisk lett stekt i steikepanne. Dette får frem mange nyanser av smak, og den utrolige ettersmaken denne osten har.
Fotograf: Eva Kylland
STJERNA-YOGHURT er naturell og urørt. Den ligner litt på den greske yoghurten, men med den unike smaken av Jersey- og Sidet Trønder og Nordlandsfe-melk.
Matcompaniet omtaler Stjerna yoghurt slik: Folka på Tjamsland gård har kommet med enda et fersk og friskt melkeprodukt; økologisk yoghurt laget på dagfersk og ureist melk fra de seks kuene som nå melkes på Tjamsland i Birkenes. I god Tjamsland- tradisjon er Yoghurten oppkalt etter en av kuene som har beitet på jordene rundt gården. Den har en mild og fin syrlighet som balanseres perfekt med melkesødmen. Yoghurten nytes gjerne naturell, blandet med friske bær eller ditt favorittsyltetøy.
STJERNA-YOGHURT er naturell og urørt. Den ligner litt på den greske yoghurten, men med den unike smaken av Jersey- og Sidet Trønder og Nordlandsfe-melk. Matcompaniet omtaler Stjerna yoghurt slik: Folka på Tjamsland gård har kommet med enda et fersk og friskt melkeprodukt; økologisk yoghurt laget på dagfersk og ureist melk fra de seks kuene som nå melkes på Tjamsland i Birkenes. I god Tjamsland- tradisjon er Yoghurten oppkalt etter en av kuene som har beitet på jordene rundt gården. Den har en mild og fin syrlighet som balanseres perfekt med melkesødmen. Yoghurten nytes gjerne naturell, blandet med friske bær eller ditt favorittsyltetøy.
Spesialitetsmerket ost
Spesialitetsmerket ost