Logo til Strandmo Stølsysteri
Strandmo Stølsysteri

Lengter du etter fersk stølsrømme, stølssmør, tradisjonsrike oster eller god spekekurv? Vi bor og arbeider på stølen tre måneder om sommeren sammen med melkekuer og kalver. Vi har et eget stølsysteri og utsalg av prisbelønte produkter. Kuene beiter fritt i fjellet på dagtid og vi yster kun av egenprodusert upasteurisert stølsmelk. Hjemme på gården, Strandmo, har vi bygd oss eit lite ysteri. Der blir det hovedsakelig produsert pultost og Gardsrømme. I perioder tilbyr vi også Gardssmør. Det er viktig for oss å bruke fersk pasteurisert mjølk fra egne dyr, slik at vi på beste måte tar vare på de naturlige egenskapene og den gode smaken til mjølka. Utsalget på stølen er åpen mandag til lørdag 12.00–16.00 fra 01.07- 01.09. Besøksadresse på stølen i åpningstiden: Skilta mot Strandmo Stølsysteri fra Håvrudvegen 1, 2920 Leira i Valdres. GPS- koordinater: N60°56.001’ E9°07.216’
Kontakt oss
Adresse
Lovegen 630
2920 Leira i Valdres
Kontaktperson
Anna Karoline Ness og Erik Fodnes
Mobil
482 36 747 / 900 90 640
Produktinfo
Smør, rømme, lagra kvitost, pultost, brim (lokal variant av brunost) og spekepølse. Vi yster av upasteurisert mjølk.
Anna Karoline og ystekjelen.
Anna Karoline og ystekjelen.
Fotograf: Caroline Roka
Kyrne beiter på planter som er svært næringsrike. Det er med på å gjøre stølsmjølk unik i smak og innhold.
Kyrne beiter på planter som er svært næringsrike. Det er med på å gjøre stølsmjølk unik i smak og innhold.
Fotograf: Anna Karoline Ness
Anny Opedal Fodnes rører i mysa som skal koke inn til brim, som er en lokal variant av brunost.
Anny Opedal Fodnes rører i mysa som skal koke inn til brim, som er en lokal variant av brunost.
Fotograf: Caroline Roka
Fotograf: Espen Eikaas Syljuåsen
Erik Fodnes og Anna Karoline Ness.
Erik Fodnes og Anna Karoline Ness.
Fotograf: Morten Stensby