Logo til Skodi rein
Skodi rein

Med utgangspunkt i den lille bygda Jergul, høyt oppe på vidda i Karasjok kommune, etablerte vi Skodi Rein i 2012. Som reindriftssamer har kjærligheten til rein og reindrifta alltid vært sentral i livene våre. Vi ville gjøre vårt for å holde de gamle, samiske tradisjonene i live og Skodi Rein ble vårt bidrag til dette. Familiebedriften drives av Karen Utsi Sara og John Anders Sara, og det er vår egen reinflokk som er utgangspunktet for produktene våre. Det er viktig for oss å opprettholde tradisjonene til våre forfedre, og tilby våre kunder kjøtt av beste kvalitet. Vi bruker derfor eldgamle metoder for å tørke og bevare kjøttet, uten noen form for tilsetningsstoffer. Smaken av vill natur skal frem. Reinkjøttet er noe av det magreste og sunneste kjøttet som finnes. Det inneholder dobbelt så mange næringsstoffer som annet kjøtt, blant annet store mengder Omega-3. Mye av dette kommer fra maten; lav og arktisk lyng. Reindrift er en eldgammel, samisk tradisjon som har vært hjertet av vår familie i generasjoner. Vi følger flokken slik våre forfedre gjorde, fra vinter-beitet på vidda til sommer-beitet ved kysten. Vi passer på og gjeter flokken, men reinen er ikke tam. Vi setter reinen først og reinen har det best når den lever vilt, slik den alltid har gjort.Flokken følger faste stier etter årstidene og vandrer hundrevis av kilometer hvert år.
Kontakt oss
Adresse
Ávjovárgeaidnu 3777
9730 Karasjok
Kontaktperson
Karen Utsi Sara og John Anders Sara
Mobil
456 63 634
Produktinfo
Reinsdyrkjøtt