Rørosrein
Vi har lange tradisjoner med å ta vare på reinen med utnyttelse av alle deler til matproduksjon, klær, sko og annet forråd- En utnyttelse av hele dyret slik våre forfedre alltid har gjort. Vi har kunnskaper om hva de ulike delene på dyret passer til.
Vi ønsker å bringe videre samiske tradisjoner i tilberedningen av kjøtt (røkt kjøtt, røkt hjerte, blodmat, tørket kjøtt), men selvfølgelig tilpasset de regler som gjelder for matproduksjon i større skala.
Vi har eget nedskjæringsanlegg for rein på gården vår. Her tar vi vare på våre egne dyr, skjærer dem ned og videreforedler kjøttet til andre produkter. Vi har muligheter, og bruker den tid det trengs i nedskjæringen for at kvaliteten skal bli best mulig.
Vi har egenhendig plukket ut alle dyr i trøa for slakt. Vi kan spore det enkelte dyr som er slaktet til ferdig produkt.
Kontakt oss
Produktinfo
Rene produkter: indrefilet, ytterfilet, flatbiff, stek og reinsdyrskav. Foredlede produkter: tørket reinskjøtt, pølse, tørket- og varmrøkt reinsdyrhjerte, varmrøkt rundsteik av kalv og kokt reinsdyrtunge.