Logo til Ostegården
Ostegården

Da ekteparet Ruth og Jørn Hafslund startet osteproduksjon i 2006, var det med mål å utnytte egne råvarer. Istedenfor å kjøpe ost fra andre, ville de lage sine egne produkter. Inspirasjon hentet de fra Frankrike. Ifølge historien ble de første utgavene av camembert og brie testet på naboene. Da ostene falt i god smak og han så at naboene dro friske og raske på jobb neste dag, mente han testen var bestått! På gården har de tolv melkekyr pluss ungdyr. Gården ligger idyllisk til ved Fanafjorden. Her ystes det av ca. 2000 liter i uken i tillegg til at det lages 200 liter yoghurt. I tillegg til brie og camembert lages det også Fanaost og Jørnsberg, som begge er halvfaste modnede oster. 2018 gikk Fanaosten helt til topps i Oste-VM og er dermed kåret til verdens beste ost!
Fotograf: Trude Henriksen
Fotograf: Trude Henriksen
Fotograf: Trude Henriksen
Fotograf: Trude Henriksen
Fotograf: Trude Henriksen
Fotograf: Odd Mehus/Hanen