Klostergarden
Klostergarden har sitt utspring i Utstein gard. Garden er nærmeste nabo til Utstein Kloster, Norges eneste bevarte middelalderkloster.
Klostergarden driver med sau og selger bl.a. "Pinnasteik fra Utstein". Pinnasteiken er laget på lam fra garden. Lammene er grasfôra og har beitet ved kysten på Klosterøy.
Produksjon av pinnasteik bygger på gamle tradisjoner fra tiden før kjøleskap og fryser. Da ble ofte kjøttet hengt på en pinne over ovnen og tørket. I pinnasteikproduksjonen er hele lammet tatt i bruk, med lår, bog og sider. Det gjør smaksopplevelsen rik, kjøttet smaker saftig og det er kjøttfylte biter.
Klostergarden driver bærekraftig matproduksjon i et fredet kulturmiljø. Bærekraftig matproduksjon handler for dem om å produsere mat basert på lokale ressurser, på en måte som også ivaretar miljøet og det biologiske mangfoldet. Bærekraft er for dem å kunne tilby kortreist, lokal og ureist mat, bidra til sysselsetting og læring, bruke ressurser på en sirkulær måte, samt utøve god dyrevelferd. For Klostergarden handler det om respekt for naturen, omtanke, kompetansebygging og et generasjonsperspektiv på det de gjør. På Klostergarden forvalter de kultur- og naturressuser som skal være til glede for nåtiden og vare for ettertiden. Velkommen til en smak av historie!
Kontakt oss
Kontaktperson
Inger Lise Rettedal
E-post
Gårdsbutikk: Ta direkte kontakt for åpningstider.
Produktinfo
Pinnasteik
Fotograf: Mathies Ekelund Erlandsen