Heimlaga fra Fjelleng (Åsen)

I et vidstrakt dalføre på yttersida av Vestvågøy i Lofoten ligger et lite gårdsbruk som heter Åsen/Fjelleng. Mine oppskrifter stammer fra tidligere generasjoners husmødre, og deres utnyttelse av det store matfatet både til lands og til vanns, her ute på grensen til det arktiske Atlanterhavet nord for Polarsirkelen. På vinteren vandrer gytemoden arktisk torsk fra polhavet, ned til Lofoten for å gyte. Denne kalles for Skrei (av å skride, dvs. vandre). Før rogna i torsken blir moden og klar for gyting, mens eggene er små, kvalitetssikrer jeg råvarene ved å selv dra på brygga og håndplukke rogn fra dagens fangst levert av sjarker i nærområdet. I motsetning til de fleste typer kaviar en kjøper i butikker, lager jeg kaviar av fersk rogn. Da beholder en god kvalitet på produktet, høyt innhold av vitaminer og mineraler og får en annerledes smaksopplevelse enn tradisjonell tubekaviar. I tillegg er innholdet av torskerogn i den ferdige kaviaren svært høyt (ca. 90 %). Dersom en spiser et par skiver brød med min Heimlaga Kaviar på toppen, dekkes det sunne omega 3-fettsyrebehovet for den dagen. Innholdet av proteiner og viktig D-vitamin er også rikelig til stede. Den ferske rogna blandes med nøye utvalgte ingredienser og krydder, modnes over natta og pakkes i porsjonspakker etter ønske for så å fryses. Dette for å bevare smak og kvalitet. Det ferdige produktet tines i kjøl over natta og er klar til bruk dagen etter. Åpnet produkt lagres kjølig og holdbarheten er ca. ei uke. Kaviaren har delikat rødlig farge og røyksmak, med ettersmak av godt krydder.
Kontakt oss
Adresse
Indre Steinfjordvei 124
8360 Bøstad
Kontaktperson
Perly Melkersen
Mobil
91150709
Produktinfo
Kaviar