Årets største marked

Årets største Bondens marked finner du på Matstreif, som arrangeres på Rådhusplassen i Oslo 11.-12. september. Nærmere 70 produsenter kommer fra hele landet, mange av dem med økologiske varer.

7. september 2015

Årets største marked

Det unike med Matstreif er at produsenter fra hele landet tar turen til hovedstaden. Det gir deg mulighet til å smake på nye og spennende produkter.

Badsturøykt kjøtt Brattlia Økogård fra Namdalseid stiller med sitt badsturøykte kjøtt.

Dette er den gode gamle måten å tilberede og gjøre mat lagringsdyktig på, forteller Lars og Embret Østring.

Det er temperaturen som skiller tradisjonen med badsturøyking fra varm- og kaldrøyking. Temperaturen er høyere i badstua, og er på 85-90 grader i åtte til ni timer. Det skal fyres med god ved, og det er viktig å ikke fyre for hardt.

Smaken avhenger av vedtypen, været og røyken, så det er alltid litt nyanseforskjeller, forteller Embret.

Han plasserer de store kjøttstykkene øverst i badstua når de skal røykes, og de mindre nederst.

Kjøttet til Lars og Embret har fått spesialitetsmerket «Beskyttet tradisjonelt særpreg», noe som betyr at det har rettsvern mot kopiering av produktnavn og produksjonsmetode. De tilbyr badsturøykt kalv, ku, sau, lam og skogsgris, alt etter sesong.

Elgbab Breheimen mat stiller med sin populære elgbab. De holder til i Skjåk i Gudbrandsdalen. Far og datter er ivrige storviltjegere og har ansvaret for å skaffe råvarer. De driver også oppdrett av elghundene som benyttes for å skaffe råvarer, så her er det kvalitetssikring fra A til Å!

Nysgjerrig på hva du kan oppleve? Se bilder fra fjorårets arrangement her.

Åpningstider: Fredag kl 12-20 Lørdag kl 10-18 Søndag kl 10-17 er det STREETFOOD på Aker Brygge og Tjuvholmen. Da er det er mulig å få seg en matbit fra de mange Food truckene som er der. En av dem er «Cafebilen Anne på landet», som også deltar på noen utgaver av Bondens marked.