Pop-up butikk i Førde

I Førde har 30 ivrige produsenter fra Bondens marked Sogn og Fjordene laget tidenes første «Pop-up Bondens butikk». Dette er den første butikken utenfor Oslo.

19. november 2015

Pop-up butikk i Førde

Butikken vil ha åpent fram til 23. desember og er et samarbeid med Elvetorget kjøpesenter. Dette tiltaket kommer i tillegg til vanlige julemarkeder de siste 4 lørdagene før jul på samme sted.

-Det finnes bare en annen Bondens butikk, og den ligger i Mathallen i Oslo. Det er spesielt kjekt at vi i Sogn og Fjordane er de første til å åpne Bondens butikk utenfor Oslo, sier Aud Slettehaug. Hun er til vanlig markedsleder for Bondens marked Sogn og Fjordane, men for anledningen er hun butikksjef noen uker.

Kortreist mat der folk er -Etterspørselen etter kortreist mat med høy kvalitet vokser, og det er viktig at vi er tilstede der folk ferdes. Det har vi hatt utfordringer med å få til de siste åra. Når produsentene skal være på markeder både her i fylket og i Bergen så blir det vanskelig å rekke over alt i høysesonger som nå til jul, forteller Aud Slettehaug.

Mange produsenter selger også noen varer gjennom dagligvarebutikker, men disse varene vil du ikke kunne regne med å finne i Bondens butikk i Førde. -Derimot er det en mengde nye varer og nye produsenter, så vi kan love et ekstra spennende utvalg, forteller Slettehaug.

Møt produsenten i butikk Det er fortsatt sesong for ferskt fåre- og lammekjøtt, kål, poteter, gulrot, kålrabi og eple. Fylket har mange ferske produkter fortsatt, og dette vil vi ha i butikken så lenge det finnes på lager. Utvalget av varer vil variere fra uke til uke, og butikken vil kommuniserer dette via nettsider og samarbeid med Kortmat.no i Florø.

-Spesielt på kjøtt og ost vil vi ha et variert utvalg rett fra bonde og ysteri. Frukt og bær vil vi også ha inne, frossent eller foredlet, sier Slettehaug. De siste tre dagene har hun og dugnadsgjengen jobbet døgnet rundt for å få butikken i stand og alle varene på plass. Framover vil kundene møte produsenter i butikken, enten med demonstrasjoner eller bak disken.

Trend med pop-up -Butikker som plutselig dukker opp har blitt mer vanlig også i Norge, og her ser vi en mulighet for konseptet Bondens butikk, sier Randi Ledaal Gjertsen, daglig leder i Bondens marked Norge. Hun påpeker at det er kostbart å drifte en butikk i et kjøpesenter hele året rundt. –Vi er spente på mottakelsen lokalt, og håper våre entusiastiske produsenter i Sogn og Fjordane blir mottatt med stor handleglede, sier Gjertsen.

Kontaktperson Aud Slettehaug, markedsleder for Bondens marked Sogn og Fjordane, tlf. 47375739.