Kongelig jubileumsfest

Vi er klare for kongelig jubileumsfest i Oslo sentrum! Søndag 17. januar 2016 skal det markeres at kong Harald og dronning Sonja har vært Norges kongepar i 25 år. 15 produsenter fra Bondens marked deltar med matboder på Universitetsplassen.

11. januar 2016

Kongelig jubileumsfest

På Universitetsplassen blir det sceneshow og annen underholdning. På Slottsplassen og i Spikersuppa er det vinteraktiviteter, og utstyr kan lånes gratis til de som ikke har eget utstyr. Arrangementene er åpne for alle, og vil være spesielt tilrettelagt for barn og unge.

Produsentene fra Bondens marked selger håndmat og varm drikke. Oversikt over hvem som deltar finner du her.

Programmet for dagen Vinteraktiviteter på Slottsplassen starter opp fra kl. 11. Utlån av ski og snowboard til de som ikke har eget utstyr.

Kl. 12.30 Offisiell åpning på Universitetsplassen ved ordfører Marianne Borgen Musikalsk innslag ved Helene Bøksle Konferansier Erik Solbakken

Kl. 12.45 - 13.35 Kongefamilien til stede på Slottsplassen Fakkelen til Ungdoms-OL føres fra Slottet til Universitetsplassen Kl. 13.00 Salutt – samtidig over hele landet, 21 skudd Kl. 13.30 - 14.00 Kunstløpshow i Spikersuppa

Unge talent ledet av Anna Pushkova Kl. 14.00 -14.30 Sceneshow på Universitetsplassen Vinner av MGPjr 2015 Thea MGPjr finalist 2015 Henrik Unge talent fra Ungdommens Kulturmønstring Musikk og dans ved artisten Raylee Konferansier Erik Solbakken

Kl. 14.30 -15.00 Snowboard- og freeskishow i Slottstrappa "Kongen eller Dronningen av Slottstrappa" kåres Fra Kl. 15.15 Tenning av lyslykter ved Slottstrappa Det er også anledning for publikum til å ta med og tenne lys

Kl. 14.50 -15.40 Sceneshow på Universitetsplassen Morgan Sulele Statsminister Erna Solberg Daniel Kvammen Dansegruppen Kingwings Crew Dans til årets BlimE-låt 2015 sammen med Thea og Henrik fra MGPjr og Raylee Bluegrassbandet Onkel Tuka Helene Bøksle Konferansier Erik Solbakken

Kl. 15.40 Kongefamilien går fra Slottet til Universitetsplassen Publikum kan gjerne stå langs gangruta

Kl. 16.00-17.30 Festforestilling i Universitetets Aula Overføring av festforestillingen til storskjermer på Universitetsplassen kl. 18.40 NRK1: Høydepunkter fra programmet på Slottsplassen og Universitetsplassen kl. 20.10 NRK1: Festforestilling – Kongepar i 25 år

Vinteraktiviteter på Slottsplassen er åpne fra 11.00 til 16.00. Alle aktiviteter og underholdning er gratis og alle er velkommen.

NB! Eventyrstund pågår i tidsrommet det ikke er underholdning fra scenen.

Aktiviteter på Universitetsplassen: Aktiviteter og matboder på Universitetsplassen er åpne fra 12.30 til 17.30.

Jubileumsbok Kom og skriv din personlige hilsen til Kongen og Dronningen. Boken er en gave til kongeparet.

Kroneverksted Dette er dagen hvor alle inviteres til å være konge eller dronning. Bli med og lag din egen krone. Bruk fantasien, vi har masse gull, glitter og farger.

Tegneverksted Hva gjør kongeparet når de har fri? Hvordan ser du ut som dronning? Tegn og fortell med farger. Ta med tegningen hjem som minne eller la andre få se kunstverket.

Barnetegninger Gjennom høsten har barn og ungdom fra hele landet vært med å lage tegninger til Kongeparets jubileum. Disse vises fram på Universitetsplassen og som collage på storskjermer ved scenen. Noen tegninger fra hver skole, finner du også i den store Jubileumsboken.

Eventyrstund Vi har en stor, varm og trivelig lavvo. Her fortelles spennende og morsomme folkeeventyr for alle.

Fotovegg Rød løper, kongestoler og fotovegg med bakgrunnsbilde fra en av slottets saler. Lag årets morsomste portrettbilde!

Jubileumspostkontor Del begivenheten med de som ikke er tilstede! I jubileets eget postkontor, kan du på "gammelt vis", sende et kort til noen du er glad i. Konvolutten og poststempelet er selvfølgelig spesiallaget for denne dagen. Aktiviteter på Slottsplassen

Skileik Skiforeningen i samarbeid med Oslo Skikrets ønsker barn og unge i alle aldre velkommen til å være med på skileik på Slottsplassen. Skileiken er delt inn i forskjellige nivåer som vil være spennende og utfordrende for alle. Ta med egne ski eller lån gratis på Slottsplassen!

Skihopp Skiforeningen i samarbeid med Oslo Skikrets stiller med to mini-hoppbakker der barn og unge kan få teste sine hoppferdigheter. Dette er et lavterskeltilbud der alle får mulighet å prøve denne tøffe idretten.

Kunstløp Norges Skøyteforbund Kunstløp vil under ledelse av Anna Puskhova holde et kunstløpshow kl 13.30 med unge talent fra Oslo og omegn. Etter showet vil det bli anledning for alle til å lære noen kunster på skøyter under veiledning fra de unge kunstløperne som gjerne lærer barna piruetter.

Snowboard Norges Snowboardforbund ønsker barn og unge velkommen til å prøve snowboard. Det vil være tilbud både til de aller minste, til de som aldri har forsøkt snowboard før og for de som har stått før. Snowboardforbundet låner ut utstyr.

Snowboard- og freeskishow Fra 1230 vil trappa på Slottsplassen fylles av unge talent som viser triks og kunster. Dette blir garantert spektakulært og rått! Kl 1430 blir det Grand Finale og vi kårer "Mesteren av trappa".

YOG Ungdoms-OL arrangeres på Lillehammer 12. - 21. februar 2016, og i den forbindelse vil maskotten Sjogg være til stede på Slottsplassen. I tillegg vil det bli satt opp en is-sklie med to løp på 20 meter som barn og unge kan prøve. En skulpturpark av is viser alle idrettene det skal kjempes i under lekene.

Skiskyting På Skiskytter-VMs område kan barna prøve laserskyting, instruert av hele Norges skiskytterdronning Tora Berger! Du kan velge å bare skyte, eller å spenne på deg skiene og ta en runde i løypa før du skyter – akkurat som superstjernene skal gjøre under VM i Holmenkollen til vinteren! Du kan vinne flotte VM-effekter og vi trekker også en heldig vinner av billetter til VM i Holmenkollen.