Urter for enhver smak

Med solbrune tømmervegger som bakgrunn, kan du i urtehagen på Nordgard Aukrust vandre mellom 150 ulike vekster. Et godt utvalg av disse urtene finner du i teltet til Ola på Bondens marked.

Urter for enhver smak

Økologisk te og krydder I mer enn 20 år har de drevet med urteforedling på Nordgard Aukrust. Urtene dyrkes økologisk i egen solrik urtehage og tørkes på spesialkonstruert urtetørke. Til økologisk drift hører også gjerne kuer med i kretsløpet. Kuene til Ola tilbringer sommeren på setra, der de nyter late sommerdager, og gir verdifull gjødsel tilbake til gården. Målet er å være ledende innen økologisk dyrking av te og krydder.

Helsefremmende og velsmakende Urter brukes til så mangt. For noen er forholdet til urter kun at det gir aromatiske teer eller pynt på pizzaen, for andre er det en del av historien der bruken av urtemedisin er overført fra generasjon til generasjon. Nesten uansett hva en kan tenke opp av helseproblem, så finnes det en urt tilgjengelig som medisin. For den som vil leve i harmoni med naturen, eller bare lage en skikkelig god lammesteik, er en tur innom Ola vel verdt det.

På hjemmesiden Aukrust-nordgard.no kan du se mer om «urteriet» til Ola.