Tradisjonslaks fra Stamnes

Innerst i Osterfjorden in den lille bygda Stamnes, er det første som møter deg de gamle laksegiljene som fortsatt står over bratte bergkanter ved fjorden. Leiren laks foredler laks, ørret og regnbueørret slik tidligere generasjoner alltid har gjort.

Tradisjonslaks fra Stamnes

Tradisjonsrike produkter Røyking av fisk har alltid vært en naturlig del av livet og matproduksjonen på gården, og disse tradisjonene lever videre i dag. Du kan nesten kjenne historien gjennom smaken i produktene.

Fiske hele livet Fra han var liten har Halstein Leiren jobbet med fisk. Som barn holdt han utkikk for å følge med på når laksen gikk i noten. Da gjaldt det å være rask så man fikk trukket opp kantene av garnet før fisken rakk å snu. Fiskemetoden har røtter helt tilbake til steinalderen, men i dag er giljene kun en påminnelse av livet før, og ikke aktivt i bruk. Hele livet har altså Halstein drevet med fiske, og røykalaksen hans er så god at han ble oppfordret til å produsere for salg. Rådet tok han til seg, og dermed dreier produksjonen seg i all hovedsak om røyking og graving hjemme på gården – selvsagt med strengt hemmelige oppskrifter.

Prisbelønnede produkter Leiren laks har fått en rekke priser for sine produkter. Gründerpris, årets beste råvare sjø i fylket fra det norske måltid og medaljer i NM for røkt og grava laks både i kategoriene gravet laks og åpen klasse. Her er det ikke noe å lure på, dette er kvalitetsprodukt!

Se de ulike produktene på Leiren laks sin hjemmeside, og besøk Halstein på Bondens marked.