Røkt laks på gamlemåten!

Den unike lufttørkede røkelaksen fra Franks Spesialiteter blir tørket i frisk kystluft i rundt to uker etter røyking, til konsistensen er akkurat riktig.

Røkt laks på gamlemåten!

Franks Spesialiteter drives av Frank Eckert, med god hjelp fra hans kone Sabine. De startet i 2008 og har fått mange faste kunder siden den gangen.

Spesialiteten er røkt og lufttørket røkt laks som blir laget i eget røkeri tilknyttet Frank og konas hjem i Kvisvika på Nordmøre. Blant produktene har de finhakket røkt laks med wasabi og sitron eller hvitløk og dill, og røkte laksebiter i kryddermarinert olje. Foruten ren røkelaks lager de diverse røkelaksprodukter. Andre røkte laksefiléter blir skåret i biter og lagt i en krydret oljemarinade, eller finhakket og tilsatt krydder.

  • Vår røkte laks blir laget for hånd - helt fritt for kunstige tilsetningsstoffer og røkt på den gode gamle måten. Laksen saltes og krydres før den så blir sakte kaldrøkt i mellom tre og fem dager med vår egen røykesponblanding. Denne tidkrevende prosessen gir laksen den helt unike smaken du kun får fra Franks Spesialiteter!

Den unike lufttørkede røkelaksen blir tørket i frisk kystluft i rundt to uker etter røyking, til konsistensen er akkurat riktig. Lufttørkingen gir laksen en mer konsentrert smak med kraftigere røykpreg og en mindre fuktig konsistens. Den lufttørkede laksen er et sesongprodukt, og veldig væravhengig. Lufttørring kan kun gjennomføres mellom september/oktober og fram til mai/juni avhengig av værforholdene.

  • Etter røyking blir de ferskrøkte filétene vakumpakket til salg, eller videre behandlet til våre andre spesialiteter. Det taes ingen snarveier, alle våre produkter lages av den samme gode røkelaksen.

I tillegg til å stå på Bondens marked i Trøndelag, selges Franks Spesialiteter i utvalgte butikker i regionen.