Prima produkt av imperfekt råvare

I Norges flotteste fruktfat Hardanger produseres det enorme mengder med frukt. Innigo handler om det som er under skallet. Mat med skjønnhetsfeil kastes selv om den er like god inni. Disse fruktene, som kastes av andre, bruker Innigo til å produsere most.

Prima produkt av imperfekt råvare

At gode råvarer ikke skal gå til spille er bakgrunnen bak Innigo. Frukt som er kassert av andre på grunn av skjønnhetsfeil eller avvik i størrelse reddes og benyttes til å lage prima most. Sesongen avgjør hvilke moster som er i produksjon, og det har blitt en rekke ulike smaker å velge mellom.

Fyldige smaker Moredel er helt unik i sitt slag. Den passer godt inntil kraftige oster, viltkjøtt eller som et glass til kos. Moredel serveres romtemperert for å få frem de tydelige karakterene av morell. Råtass som plommemosten heter er en kraftig og god most. På grunn av dens høye syre og lave sødme, men mye fylde passer Råtass godt til fisk og skalldyr. Ta gjerne en kopp varm plommetoddy en kjølig regnværsdag. Pærekjær er en mild og god most av pærer som barna liker godt og som passer godt til brødmåltidet. Den bør serveres avkjølt. Epleklem er eplemost av ulike slag sorter som Gravenstein, Raud prins og Summerred. Eplekyss er Innigo sine økologiske eplemoster med Raud Aroma og Discovery. Raud Aroma og Discovery passer godt til frokost, lunsj og som leskedrikk. Raud prins er den perfekte drikken til barna på grunn av høy sødme og lave syre. Gravenstein passer bra til fisk og skalldyr.

Innigos facebookside kan du følge med på når de neste gang dukker opp på Bondens marked.