Jotunheimen Fisk
Tett oppunder Jotunheimens ville og vakre tak, øverst i idylliske Espedalen, ligger den vakre og spesielle Eggen gård, 750 meter over havet. Der driver Lars og Linda Eggen med fisking og foredling av villfisk.
-Gårdsdrifta er endret fra små- og storfe, til fisk. Det er kun villfisk vi fisker og foredler. Dette er vi opptatt av å formidle, siden mange tror vi driver med oppdrett, forteller Lars Eggen. Sammen med Linda fisker han i ruser, med garn og på isen. Flere lokale fiskere leverer også sin fangst til dem.
Kvaliteten på fisken er av den aller beste i Norge, da fisken kun fiskes i rene fjellvann som ligger over 700 meter over havet, forteller Linda. Hovedproduktene deres er er sik, ørret og røye.
-Ingenting av fisken går til spille. Fisken blir foredlet til varmrøkt, gravet og raket. Rogn blir til nydelig kaviar, og skinn og bein fra filetering blir til deilig, fyldig og smaksrik fiskekraft, sier Lars. De tilbyr også siksnacks og ølgravet sik, så de har noe for enhver smak!