Iskald fornøyelse fra Østfold

I hjertet av Indre Østfold finner du idylliske Bamsrudlåven. Her produserer familien Klufterud gårdsis med egg fra gårdens egne høner og melk fra nabogårdene.

Iskald fornøyelse fra Østfold

En frier kom til gården Siden 1871 har slekta hatt tilhold på gården og drevet allsidig dyreproduksjon. I nyere tid er hønsehuset oppgradert, og nye inntektskilder har kommet til på gården. Da det i 2013 kom en frier fra nabogården med fersk melk i spannet, kom ideen om å lage gårdsis, og hele familien jobber nå sammen i produksjonen. Isen har lenge vært å få i smakene Vanilje, Kaffe & Kakkao, Krokan og Jordbær, og ideer fra andre naboer dytter nå utviklinga framover.

To restprodukt blir ny hit Til iskremproduksjonen har kun plommen i eggene blitt brukt. Eggehviten har gått tilbake i kretsløpet som gjødsel til jordene. Samtidig har rester fra eplemostproduksjonen på Dyre gård, som også er tilknyttet Bondens marked, blitt slått ut. Hans Olav fra Dyre fikk en idé, og produktet Sorbét av gårdseple vokste frem. – Det er en veldig god følelse å utnytte disse restproduktene, sier Elin Klufterud fra Bamsrudlåven. Sorbeen har allerede vært å se på en av verdens største mat- og landbruksmesser, Grüne Woche i Berlin, der den har høstet mye skryt, og vi gleder oss til å se den på Bondens marked. Skryt av produktene er ikke ukjent for Bamsrudlåven som også kan skilte med Matmerks «Spesialitetmerke» som gis til produkter med unik smak og spesielle råvarer.

Mer om stemninga på gården og iskremproduksjon kan du finne på bamsrudlaven.no, eller ta en titt på denne filmen.