Badsturøkt kjøtt på namdalsk vis

Brattlia Økogård ligger 90 meter over havet og skuer utover et vakkert dalstrøk midt i landet. Her drives økologisk landbruk og småskala produksjon av badsturøkt kjøtt på lokale råvarer.

Badsturøkt kjøtt på namdalsk vis

Frittgående gris Brattlia Økogård drives av Lars Østring og Oddveig Ressem. Brattlia er hovedsakelig et melkebruk, men har også noen sauer, høner og katter i tillegg til skogsgrisen. Skogsgrisen roter rundt i skogen, og nyter sommerdagene med en svært variert kost. Dette gir gode råvarer.

Tradisjonsrik badsturøyking Noen hundre meter fra Brattlia Økogård i Namdalseid ligger det ei hytte med gress på taket. Den ni kvadratmeter store røykebadstua er ikke lett å få øye på, men innenfor de laftede veggene produseres det fantastiske smaker. Røyking av kjøtt er en eldgammel konserveringsmetode som finnes over hele verden. I Namdalen og i Jämtland har badsturøyking utviklet seg til en egen tradisjon, der blant annet langvarig varmrøyking er med og gir ‘Badsturøkt kjøtt på namdalsk vis’ det spesielle særpreget. På Brattlia røkes lam, skogsgris og kalv. Alt fra egen gård, alt økologisk.

Følg gården på facebooksiden Brattlia Økogård og sjekk ut Nettsiden til Brattlia for mer informasjon.