Soli Eplegård

Soli Eplegård ligger oppi lia, bak Soli Brug. Vi dyrker økologiske epler av type Aroma, Rubinstep og James Grieve. Sauene patruljerer området og hjelper til med gjødsling. Vi presser eplemosten hos Dyre Gaard og flaskene serveres på Soli Brug og Restaurant Kontrast. Resultatet er vi stolte av — dette er Østfolds kulturlandskap i beste tapping. På en staselig prisutdeling ble Soli kåret til Norges beste eplemost. Mange spør oss hvorfor mosten smaker og lukter så godt? Hovedgrunnen er nok epletypene vi blander. Omlag 80% av mosten er fra Aroma-epler, som er en svensk sort. Som navnet tilsier lukter eplene nydelig og har en markert syrlighet. Rubinstep er en ny tjekkisk type og den tar med seg sødme inn i mosten. Når dommerne i konkurransen skriver om innslag av honning så kommer nok dette fra Rubinstep. James Grieve er en gammel skotsk eplesort som er viden kjent for å bli til god most. Dommerne finner innslag av urter, og vi tipper dette er fra James Grieve. Tilsammen blir dette en vinøs «blended» eplemost – det nærmeste du kommer whisky!
Kontakt oss
Adresse
Enebakkveien 54
0657 Oslo
Kontaktperson
Håkon Wium Lie
Mobil
90192217
Produktinfo
Eplemost