Tjamsland gård

Tjamsland er en liten gård med fem kuer og mange høner. Jørn og Ruth produserer ost og yoghurt på kumelk fra egne kuer. Melka ystes umiddelbart etter melking. Den føres med slanger rett i ystekaret i ysteriet, som ligger vegg i vegg med melkerommet. Ysting på så fersk melk er med å gi den høye kvaliteten og særdeles gode smaken vi har på våre produkter. Valg av ku-raser er også vesentlig for melkekvaliteten. Urfe-melk er generelt godt egnet til ysting. Mengden ost man får per liter ystet melk er høyere grunnet proteinsammensetningen. De mener også smaken på melka fra Sidet Trønder og Nordlandsfe er spesielt god, noe som selvsagt preger smaken på produktene våre. Jersey-melk er kjent for høy prosent protein og fett, og sin milde og gode smak. Melk fra disse to ku-rasene sammen, er med å gi Tjamslands oster og yoghurt sin unike og nydelige smak.
Kontakt oss
Adresse
Tjamsland
4760 Birkeland
Kontaktperson
Jørn Martinsen og Ruth Kylland Martinsen
Telefon
37276639
Produktinfo
Økologisk salatost, modnet ferskost og yoghurt.Debio Økologisk
Fotograf: Tore Berntsen
Fotograf: Tore Berntsen
Fotograf: Tore Berntsen