Logo til Skjeggedal Sørgard
Skjeggedal Sørgard

Skjeggedal vilt produserer gardsmat som delikatesser av eget viltkjøtt fra hjortefarm og jaktutbytte. Salg skjer hovedsakelig fra gården og dette gir oss muligheten til å følge maten fra kikkertsiktet og helt fram til kunden. Det saltes og spekes på stolpehuset i den kalde årstiden, slik salttærede golvplanker bevitner at det er gjort gjennom århundrer. Steikene blir til det lekreste spekekjøtt, indre- og ytrefilét blir gravet, sidene lages det pinnekjøtt av, hjertet spekes og resten blir til nydelige spekepølser med en pikant smak av skog og hei. Og hva med kjøttpølser krydret med kvitløk og urter fra hagen! Hele dyret går inn i produksjonen. Framstilling skjer ved minst mulig bruk av tilsetningsstoffer. Ingen av produktene inneholder f eks nitritt. Spekekjøttet røykes mildt med røyk fra svartor og tørkes og modnes i friluft. Tiden det tar fram til ferdig vare, er derfor avhengig av været.
Kontakt oss
Adresse
Skjeggedal 806
4834 Risdal
Kontaktperson
Jannicke Modell Røhmen og Lars Johan Skjeggedal
Telefon
37037303
Mobil
99317145
Produktinfo
Hjort: gravet filet, spekekjøtt, pinnekjøtt, varmrøkt hjerte og spekepølse. Rådyr: speket lår og bog. Gardsmatservering basert på gardens grøde og høsting fra utmarka. Forhåndsbestilling