Matglede og smaksfest i Oslo og Bergen

2.-4. september er det duket for matglede og smaksfest både i Bergen og Oslo. I hovedstaden er det Matstreif på Rådhusplassen. På Koengen arrangeres Bergen matfestival. Festivalene kniver nå hardt om å være den største matfestivalen!

1. september 2016

Matglede og smaksfest i Oslo og Bergen

Bergen matfestival Vi kan love rikelig med sesongens frukt og bær, samt ferskt lammekjøtt!

Her er produsentene som kommer fra Bondens marked Sogn og Fjordane.  I tillegg deltar selvsagt produsentene i Bondens marked Bergen. En av dem er Strilalam, som består av seks sauebønder fra Sotra som sammen driver et lite slakteri ute i havgapet. De foredler kjøttet fra egne dyr. Som de sier det selv: 

Ikke hvilke som helst lam. Det er lam som er fulgt med kjærlighet og omtanke fra første stund, oppvokst på saftige kulturbeiter blant annet i Nordsjøløypen. Tror du på kortreist mat og naturlig matproduksjon helt vest mot havet? Det gjør vi. Så inderlig. Og det vil du merke. Og smake.

Matstreif Du lurer kanskje på hvem som er på Matstreif når vestlendingene er opptatt med sin egen festival? Her er lista over produsentene fra Bondens marked som deltar på årets store matfestival i Oslo:

  • Alm Gård lager nydelig økologisk is fra Sogn. Isen lages av fersk melk og fløte fra gårdens seks Telemarkskuer, ferske egg fra gårdens høner og bær fra lokalområdet

  • Anitas Sjømat holder til på vakre Sakrisøy i Lofoten i en koselig fiskebod. Selger egenproduserte og røkte fiske- og hvalprodukter, og fiskeburgere

  • Anne Karin Bodahl holder til på Sundet gård ved Numedalslågen. Hun selger nystekte sveler, egg i alle slags farger, tindvedmarmelade, diverse syltetøy og geleer og honning 

  • Boshemsmarken ligger i Ulnes i Valdres, 550 meter over havet. Her dyrker Steinar og Turid den sibirske planten reinrot, som de lager økologisk energi-te av

  • Løiten Hjorteoppdrett ligger på gården Brennholen i Hedmark. De driver hjorteoppdrett og lager hjorteburgere og grillpølser av hjort, samt ulike stykningsdeler

  • Dyre gård i Rygge driver økologisk epleproduksjon. På sitt eget presseri videreforedler de eplene til most og eplesnacks. De har fått spesialitetmerket for unik smak for eplemost av Rød Aroma og blandingsmosten av Eple/Gulrot. De samarbeider også med flere lokale produsenter om å skape nye spennende produkter, som for eksempel eplesorbet.

  • Mor Sigfrids bakst produserer herlige nystekte sveler, vafler, lefser og annen takkebakst. Eggene i produktene kjøpes inn fra lokal produsent og syltetøyet er hjemmelaget 

  • Naturkjøtt Økologiske bønder rundt Trondheimsfjorden har dannet Naturkjøtt SA for å jobbe for et mer bærekraftig og miljøvennlig landbruk

  • Oslo og Omland sopp og nyttevekstforening er en lokalforening tilsluttet Norges sopp- og nyttevekstforbund som arbeider for økt kunnskap om og bruken av sopp og nyttevekster

  • Sand Gård er en gård med opprinnelse fra bronsealderen som ligger på Hurum. De selger fersk gårdsbaskt laget på gråden

  • Veldresmeieriet produserer handlaget ost av heilmjølk frå gardar i Valdres. Ostene modnes i flere måneder og  det er flere varianter med ulike smaker

  • Brubakken Gårdsmeieri har 8 melkekyr av gamle norske kuraser og 25 melkegeiter. På sommeren er de på setra, hvor det produseres smør og rømme, kvitost og brunost, pultost og gammelost

  • Gammelgården Lysklætt Driver allsidig økologisk husdyrproduksjon med gris, sau og kjøttfe. På gården ønsker de å gi dyrene mest mulig frihet og et godt liv

  • Godt og hjemmelaget baker mandelpotetlefser slik de har blitt bakt i generasjoner. Råvarene er økologiske poteter fra Virgenes gård i Vestfold og så lite mel som mulig

  • Gudbrandsdalsmat: Breheimen Mat er en familiebedrift lokalisert i fjellbygda Skjåk i Gudbrandsdalen. De selger elgbabben, i tillegg til flere vilt- og spekeprodukter

  • Gudbrandsdalsmat: Mogard produserer ekte norsk tradisjonsmat. Blant produktene finner du kjøttkaker, karbonader, svinemorr og spekepølser

  • Haugen Gårdsmat har fokus på kvalitesmat tuftet på tradisjon, håndverk og samspill med naturen. De lager mange ulike kjøttprodukter etter sesong og råvaretilgang

  • Hørte Gård ligger i Grimstad. De videreforedler flere typer kjøttprodukter fra egen hjortefarm og annet kjøtt og vilt fra lokalområdet 

  • Li Snadder fra Lierne i Nord-Trøndelag er en gård med sauedrift. De videreforedler sau, elg, gris og laks til herlige badsturøkede kjøtt- og fiskeprodukter, på ekte namdalsk vis.

Mer informasjon om Bergen matfestival finner du her.

Mer informasjon om Matstreif finner du her.